Terug naar overzicht

Weer een mooie periode afgesloten……..

Zo, de Sint is, samen met al zijn pieten, weer veilig terug in Spanje. Ze hebben alle bedreigingen en demonstraties weer getrotseerd en overleefd. Persoonlijk vind ik het dit hele gedoe rond het feest van Sinterklaas erg jammer, want het is een heel leuk kinderfeest. Mijn ouders vierden het, gelukkig, en ik heb de traditie voortgezet met mijn kinderen. Begrijp me niet verkeerd, alle respect voor een ieder die het niet doet vanwege wat voor reden dan ook.

Maar helaas, zoals aan alle leuke dingen, is hier voor ons ook een einde aan gekomen. Onze jongste, inmiddels 8 bijna 9, geloof niet meer. Vanaf de eerste week dat de Sint er was, kwamen er een aantal vragen: “Is hij wel de echte Sint?Bestaat hij wel echt?” En de mooiste: “Wij hebben het tijdens het buitenspelen besproken, en één vriendje zei: ik mag niet van mijn ouders tegen mijn broertje vertellen dat zij de cadeautjes kopen.” Ondanks deze laatste zag je de twijfel steeds groter worden. De enthousiasme bij het vinden van een cadeau in zijn schoen was groot, maar anders. Hij zei keurig “dank u Sinterklaasje” maar keek zo schuin naar mij.
Zo hebben we allemaal onze rol gespeeld gedurende deze drie weken en met veel plezier. Onze twee oudsten genoten tot de max, want zij waren zich er ook van bewust dat ook dit feest tot zijn einde gaat komen.

Daar was ie dan……… 5 december, pakjesavond 2016!
Gek genoeg was hij niet zenuwachtig, zoals andere jaren, maar wel opgewonden. Meer nieuwsgierig van wat hij zou krijgen en niet zo zeer voor de pieten. Er werd ouderwets door onze buurjongen op de deur gebonkt, automatisch schrikt iedereen, en hij trekt een sprint naar de deur. “Jaaaaaaa, cadeautjes!!!!” Het uitdelen, de gedichten, het lekkers en het uitpakken, het was weer een geslaagde avond. En toen was daar het moment om het toch uit te spreken………. Aangezien ik het niet kon, heb ik een gedicht voor hem geschreven, in een envelop gedaan en onopvallend neergelegd. Hij ging het voorlezen en reageerde heel erg leuk. Hij was dankbaar voor alle jaren dat hij cadeaus van ons heeft gehad, slik slik!

‘S avonds was het nieuws ingedaald en kwamen de tranen. Meer bezorgdheid dat ze noooooit meer cadeautjes zouden krijgen met Sinterklaas. Ook dit hebben we uitgelegd en opgelost. De Cadeau-deur blijft op een kier.

Op naar een nieuwe fase. Lootjes trekken, surprises maken, dobbelspel, keuzes genoeg. Alvast hele fijne kerstdagen voor iedereen en het allerbeste voor 2017.
Warme groet, veel liefs en tot de volgende blogpost.

Omira