Over Omira

There is no failure. You win or you learn. Either one is okay

– Gary Keller

De ‘ik’ uit jijNik ben ik: Omira Schoop. Ervaringsdeskundige op het gebied van onzekerheid, puberteit, scheiding & verlies. Waar je normaal gesproken eerst de theorie leert heb ik het andersom gedaan.

Onzekerheid is heel lang een vast gegeven geweest in mijn leven. Ik ben in 1970 geboren op het prachtige Curaçao. Na twaalf zonnige jaren ben ik met mijn ouders en zus verhuisd naar Nederland, Zeist om precies te zijn. Een grote verandering die aan de vooravond van de puberteit voor de nodige ups en downs heeft gezorgd.

Puberteit is momenteel nog dagelijkse kost. Ik heb drie prachtige kinderen waarvan de oudste twee, een zoon en dochter, inmiddels jongvolwassen zijn. Mijn jongste zoon zit middenin het pubertijdperk.

Scheiding heeft mijn pad helaas twee keer gekruist. Ik ken de verlammende emoties, weet hoe de machteloosheid voelt, hoe boosheid en verdriet stuivertje wisselen. Maar inmiddels weet ik ook welke kracht kwetsbaarheid met zich mee brengt en hoe belangrijk zelfvertrouwen is.

Verlies heeft mijn leven, hoe vreemd dat misschien klinkt, op een bepaalde manier uiteindelijk ook verrijkt. Toen mijn moeder overleed was ik 31 jaar en ruim vier maanden zwanger van mijn dochter. Bij haar geboorte was het gemis heel confronterend. Dat wat zij en ik waren, moeder en dochter, was ik nu met mijn eigen kindje en ik kon dat niet meer delen. Net zo min als de eerste scheiding, hervonden geluk, een tweede huwelijk, een derde kindje, een tweede scheiding, weer een nieuwe start.

Van praktijk naar theorie
Alle praktijklessen van de school van het leven hebben de revue gepasseerd voordat ik het theoretische avontuur ben aangegaan. Met de ervaring van grote levensveranderingen in mijn rugzak heb ik verschillende trainingen volbracht en opleidingen gevolgd. Ik begon met de opleiding tot docente kinderyoga, gevolgd door de opleiding kindercoach. Gaandeweg ontdekte ik dat het coachen van volwassenen mij ook ligt. Met succes heb ik het NLP-diploma behaald en heeft de vervolgopleiding Life-Coach inmiddels ook geen geheimen meer. Ik vind het prettig om me te blijven ontwikkelen want het heeft een hele fijne bijwerking: ik kom dicht bij mezelf en durf te zijn wie ik ben. Ik ben een helper. Ik vind het fijn om mensen te ondersteunen bij hun zoektocht naar (zelf)vertrouwen, naar een gelukzalig gevoel in de basis (zonder dat je per se iedere dag blij hoeft te zijn).

De voorwaarde om te mogen coachen is natuurlijk de opleiding, dat is de basis. Maar het meeste heb ik geleerd door het leven. Ik heb geleerd van de dingen die ik heb meegemaakt, door liefde te geven, door liefde te ontvangen en deze weer kwijt te raken. Door daarna weer te durven liefhebben. En door fouten te durven maken.

En nu jij!

Inmiddels ben ik ‘in balans’ en dat gun ik jou ook zo! Passie, aandacht, emotionele intelligentie en levenservaring zijn mijn belangrijkste ankers. Die zet ik graag in om jou te coachen. Door je bewust te maken van je basis, door je te leren hoe je de verantwoording neemt jouw eigen leven, je geluk en je manier van denken. Zo werken we in jouw tempo, naar een leven waarin ook jij gelukkig in balans bent. En blijft.

Tot snel. Liefs, Omira