Onzekerheid

Being different is a revolving door in your life where secure people enter and insecure exit

-Shannon L. Adler-

Er is één ding dat zeker is en dat is dat we allemaal wel eens onzeker zijn. Dat is ook helemaal niet erg, sterker nog, het houdt je scherp en biedt ruimte voor ontwikkeling.

Maar als onzekerheid een belemmering vormt voor je gevoel van welzijn en je remt in je dagelijkse leven, dan kan coaching je helpen bij het hervinden van je zelfvertrouwen.

Onzekerheid ontstaat niet van de een op de andere dag, het is een insluiper die zich ongemerkt in je systeem voegt en zich veelal voedt met meningen van anderen. Posts en reacties op sociale media kunnen bijvoorbeeld van grote invloed zijn op je zelfbeeld.

Maar ook het gevoel dat je niet gezien of gehoord wordt, dat je wordt buitengesloten, er niet toe doet of er niet bij hoort. Dat er geen aandacht voor je is of je eraan twijfelt of je wel goed genoeg bent. Het heeft allemaal een verwoestend effect op je zelfvertrouwen.

Jezelf durven zijn vraagt om kracht, moed en zelfvertrouwen

Gelukkig is er tegenwoordig al meer aandacht voor onderwerpen omtrent jezelf durven zijn en is er ook steeds meer ruimte om dat te kunnen doen. Maar A; we zijn er nog niet in de maatschappij en B; je moet het ook nog eens durven.

Het feit dat je dit nu aan het lezen bent, getuigt al van lef. Je hebt de moed om te erkennen dat onzekerheid hetgeen is dat je uit je evenwicht brengt. Als je de volgende stap wilt zetten ben ik er voor je. Dan zoeken we samen uit wie je bent, wat je mist en wat je nodig hebt. Waar je staat en waar je heen wil. We werken aan je zelfvertrouwen, zetten je sterke punten in de spotlights en daarmee leer je vanzelf de kanten waar je minder blij mee bent te accepteren.