Puberteit

You have been criticizing yourself for years, and it hasn't worked. Try approving of yourself and see what happens

 – Louise Hay

De puberteit. De periode waarin hormonen de hoofdrol spelen en je interne criticus je behoorlijk dwars kan zitten. In een tijd vol keuzes, prikkels en de angst om iets te missen, kun je het als puber of jongvolwassene heel lastig hebben.

Je wordt overspoeld door allerlei dingen die ‘moeten’ zoals je opleiding, werk, uitgaan, sport, hobbies, een sociaal leven en laten we vooral de druk van sociale media niet uitvlakken. En dan kun je vastlopen, doordat je extreem hoge eisen aan jezelf stelt of de andere kant op slaat en juist helemaal niets meer doet.

Levensveranderende gebeurtenissen in die periode, groot of klein, kunnen allerlei gevolgen hebben. Denk aan onzekerheid, (faal)angst, (te veel) piekeren, concentratieproblemen, gepest worden of juist anderen pesten.

Herken je jezelf (of je kind) hierin en wil je het anders? Ga dan met jijNik op zoek naar balans en leer hoe je het vast kunt houden. Ervaar hoe het is om je hoofd leeg te maken en in contact te komen met jezelf. Ontdek, zie en voel hoeveel er is om van te genieten en leer de meningen van anderen los te laten. Voor jezelf opkomen en lief zijn voor jezelf, dat is het fundament waarop iedere puber kan verder bouwen.