Verlies

As long as there is love and memory, there is no true loss

 – Cassandra Clare

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, het verlies van iemand die je dierbaar is. Afscheid moeten nemen van een familielid, een vriend of vriendin of een (huis)dier kan een enorme impact hebben op iemands leven.

Ook bij andere gebeurtenissen komt rouwverwerking om de hoek kijken. Bijvoorbeeld wanneer je afscheid moet nemen van een langgekoesterde kinderwens. Die leuke partner die maar niet op je pad verschijnt. Je carrière dat zich niet heeft ontwikkeld zoals je je dat had voorgesteld. Of wanneer je lichaam door ziekte of een ongeval niet meer kan functioneren zoals je gewend was.

Iedereen gaat anders om met verlies en dat maakt rouwverwerking tot een heel persoonlijk proces. Er zijn geen tijdsvoorschriften noch limieten voor het verwerken van verlies. De tijd nemen en je eigen tempo bepalen is belangrijk. Net als het besef dat pijn en verdriet op onverwachte momenten weer de kop op kunnen steken.

De coaching bij verlies door jijNik geeft je handvatten om je verdriet de ruimte te geven en het gemis te verweven in je leven. Waarbij de nadruk ligt op het hervinden van je levensvreugde, zonder daarbij afbreuk te doen aan degene of hetgeen waar je afscheid van moest nemen.